Prilagoditev tujcev pravilom delovanja v Sloveniji

Kadar nekdo iz Slovenije odide v tujino, se mora prilagoditi zakonodaji in razmeram v tuji državi, z enako nalogo pa se srečajo tudi tujci, ki pridejo v Slovenijo. Tujci potrebujejo pomoč za urejanje dokumentacije, kakor tudi za prevajanje dokumentacije. Velikokrat tujci potrebujejo tudi pomoč pri pridobivanju različnih dokumentov, izpolnjevanju obrazcev ali pa preprosto tujci potrebujejo tudi nasvet o določeni zadevi. Ker države večinoma ne poznajo, je nujno, da jim nudimo zanesljivo pomoč.

Kaj točno potrebujejo tujci za življenje v Sloveniji

Tujci za prebivanje, poslovanje in življenje v Sloveniji potrebujejo najrazličnejše dokumente, ki se razlikujejo glede na njihovo izobrazbo in željo ter zmožnostjo dela v Sloveniji. Tujci tako potrebujejo uradni (sodni) prevod določenih dokumentov in listin kot so na primer: potrdilo o kazenski evidenci, potrdilo o delovni dobi, potrdilo o delovnih izkušnjah, uradni (sodni) prevod diplome, spričevala, uradni (sodni) prevod učnega načrta in/ali življenjepisa ter uradni (sodni) prevod medicinske dokumentacije.

Tujci lahko za pomoč pri urejanju dokumentacije ali nasvet pri določenem postopku, vedno pokličejo Prevajalsko akademijo in pomagali vam bodo brezplačno. Prevajalska akademija vam lahko pomaga tudi pri izpolnjevanju obrazcev in nudenju pomoči za urejanje dokumentacije kot so: pridobitev enotnih dovoljenj, pridobitev delovnih dovoljenj, podaljšanje delovnih dovoljenj, podaljšanje enotnih dovoljenj, nostrifikacija diplome, zahteve za vračilo dohodnine kot nerezidenta, uveljavljanja rezidentskega statusa v RS, zahtev za očetovski dopust, zahtev za otroški dodatek, pridobitve izpisa zavarovanj na ZPIZ ter pomoč za urejanje dokumentacije kot je pridobitev obrazca U1 na Zavodu za zaposlovanje.

Zanesljiv partner za urejanje in prevajanje dokumentacije

 Prevajalska akademija združuje široko paleto strokovnjakov za različna področja. Tujci se lahko obrnejo za brezplačno pomoč ali nasvet kadarkoli na telefonsko številko 0038641983926. V kolikor ste boljši v pisanju, pa bodo zelo veseli vašega e-poštnega sporočila na e-mail naslov: prevajalska.akedamija@gmail.com.  Ekipa Prevajalske akademije  vam bo vedno na voljo in v najkrajšem možnem času vam bo odgovorila na vaša vprašanja. Tujci tako lahko pri na Prevajalski akademiji vedno najdejo zanesljiv pristan pomoči za urejanje in prevajanje dokumentacije tudi kadar gre za uradni (sodni) prevod dokumentacije.