Tolmačenje

Prevajalska akademija vam v sodelovanju s poslovnimi partnerji ponuja in organizira tudi storitev tolmačenja. Pri tolmačenju gre za proces posredovanja govorjenega (ali znakovnega) jezika med govorci različnih izvornih  jezikov. Tolmačenje delimo na simultano (istočasno) in konferenčno (konsekutivno) tolmačenje.

Tolmačenje

Prevajalska akademija vam v sodelovanju s poslovnimi partnerji ponuja in organizira tudi storitev tolmačenja. Pri tolmačenju gre za proces posredovanja govorjenega (ali znakovnega) jezika med govorci različnih izvornih  jezikov. Tolmačenje delimo na simultano (istočasno) in konferenčno (konsekutivno) tolmačenje. Storitev tolmačenja označuje prenos sporočila iz enega jezika v enakovredno ali približno inačico oblike sporočila drugega jezika, prevod pa je dejanski rezultat tolmačenja, t.j. sporočilo, ki je preneseno v govorno, znakovno, pisno ali drugo obliko jezika.

Tolmač je oseba, ki pretvori sporočilo izvirnega jezika v primerljiv pomen ciljnega jezika, naj bo to simultano- istočasno  ali konsekutivno-po končanemu govoru stranke. 

Za vas poleg organizacije konferenčnega in individualnega tolmačena, lahko organiziramo tudi tolmačenje za poroke (od pridobitve datuma do tolmačenja med obredom)

UGODNO

Najcenejše prevajanje na trgu!

HITRO

Hitri prevodi iz 100 različnih svetovnih jezikov.

ZANESLJIVO

Mreža naravno govorečih prevajalcev.

STROKOVNO

Prevodi strokovnih tekstov in dokumentov.