Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran ob obisku pošlje vašemu brskalniku. Piškotki ne vsebujejo osebnih podatkov in ostalih informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Zakaj so piškotki potrebni?

S pomočjo piškotkov skrbimo za boljšo uporabniško izkušnjo, brskanje po naši spletni strani pa je s piškotki hitrejše, prijetnejše in učinkovitejše. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. V piškotke se lahko beležijo vaše nastavitve, vnosi v spletne obrazce in podobno. S pomočjo piškotkov beležimo obisk naše spletne strani, kar nam pomaga pri odkrivanju in odpravljanju morebitnih napak in pomanjkljivosti. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani, ostali pa se shranijo le v primeru vaše potrditve.

Seznam piškotkov

_ga                Google Analytics (statistika ogledov spletne strani)             2 leti

_gat             Google Analytics (statistika ogledov spletne strani)              1 minuto

_gid          Google Analytics (statistika ogledov spletne strani)                  1 dan

 

Onemogočenje piškotkov

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke v vsakem trenutku izklopite. Informacije o nastavitvah za piškotke v brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke onemogočite, spletna stran ne bo delovala optimalno, nekatere funkcije pa bodo onemogočene. Tudi v primeru izklopa vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival nekatere podatke, ki so nujno potrebni za osnovno delovanje naše spletne strani.