Ste tujec, ki živite in delate v Sloveniji? Se vam počasi izteka veljavnost vaše slovenske vize ali enotnega dovoljenja, zaradi česar morate tak dokument čim prej podaljšati? V trenutni situaciji je to lahko kar precejšen podvig, glede na to, da upravne enote po vsej Slovenije zaradi epidemije delujejo več ali manj za zaprtimi vrati. Da bi lahko prišli na upravno enoto urediti, kar je potrebno, se morate najprej naročiti, nato pa nekaj časa čakati, da vam določijo termin obiska.

Zaradi epidemije so postopki na upravni enoti lahko zamudni

Prav zaradi dolgotrajnega postopka čakanja za termin oziroma oteženega obiska v živo se vse več ljudi odloča, da urejanje dokumentov izvaja tako, da potrebna dokazila pošljejo po pošti, priporočeno. Se pa v primeru, če urejate vizo ali enotno dovoljene, pojavi težava. Pri oddaji vloge za podaljšanje enotnega dovoljenja je treba namreč priložiti originalni potni list ali njegovo kopijo. Na tak način lahko referent potrdi, da je kopija enaka originalu. Seveda pa je to v trenutni situaciji težje izvedljivo. Prav zaradi tega se kot edina možnost lahko izkaže to, da kopijo potnega lista overite pri notarju. Če je kopija potnega lista overjena v tujini, je treba izvesti sodni prevod overjene kopije potnega lista. Šele tako pripravljeno fotokopijo potnega lista se potem lahko z ostalo predvideno dokumentacijo pošlje po pošti na upravno enoto in kmalu boste lahko pridobili novo enotno dovoljenje oziroma slovensko vizo.

Epidemija je številnim prekrižala načrte. Tako so nekateri na poti obtičali v državi, v kateri sicer ne nameravajo ostati. Spet drugi so ostali doma v svoji matični državi. V tem primeru jim ne preostane drugega, kot da sodni prevod overjene kopije potnega lista ali katerega drugega dokumenta opravijo tam, kjer se trenutno nahajajo.

Verjetno si ne želite, da bi bila vaša vloga zavrnjena ali pa da bi vam poslali poziv, da vlogo dopolnite, ker ne vsebuje vsega, kar bi morala. S tem bi se namreč vaša pot do pridobitve dokumentacije še podaljšala. Prav zato je smiselno, da čim prej poskrbite za sodni prevod overjene kopije potnega lista. Če torej dokumentacijo urejate pri nas, mora biti prevod izveden v slovenski jezik. Šele takrat, ko ste na tak način uredili in prevedli vso dokumentacijo, lahko sodni prevod overjene kopije potnega lista oziroma druge dokumente pošljete na upravno enoto na oddelek za tujce.

Kljub temu, da si želite, da bi čim prej stekel postopek in da bi dobili listino, ki jo potrebujete, se proces lahko zavleče. Razlog je velikokrat v tem, da vloge niste pravilno izpolnili, da ne vsebuje vseh podatkov, ki bi bili potrebni, ali pa da niste priložili vseh prilog, ki so pri določenem upravnem postopku obvezna sestavina.

Prevajalska akademija je tukaj zato, da vam oljaša celoten postopek

Ker bi vam radi olajšali celoten proces pridobitve novih dokumentov in ker imamo ustrezna znanja, vas vabimo, da se obrnete na nas. Na naši Prevajalski akademiji vam bomo pomagali s svojim znajem in izkušnjami. Za vas lahko izvedemo sodni prevod overjene kopije potnega lista ali katerega drugega dokumenta. Zaupate nam lahko, da bomo pripravili vso dokumentacijo, da bo taka, kot se od vas zahteva na upravni enoti.

Poleg tega vam lahko stojimo ob strani skozi celoten postopek pridobitve želene listine. Povedali vam bomo, kaj vse mora vsebovati vloga, ki jo boste poslali na upravno enoto. Tako boste že v prvo poslali vse, kar je potrebno. Posledično bo lahko do razrešitve vaše vloge prišlo v najkrajšem možnem času in hitro boste lahko pridobili nove dokumente, brez zapletov.

Vabimo vas torej, da si olajšate postopek pridobitve slovenske vize ali enotnega dovoljenja. Ker gre za pomembna dokumenta, ki vam bosta omogočala nadaljnjo bivanje tukaj, je pomembno, da vse skupaj najhitreje uredite.

V aktualni situaciji je še toliko bolj pomembno, da čim bolj učinkovito rešite stvari, ker so postopki že tako ali drugače precej zamudni. Tako pa lahko traja še dlje. Poskrbeli bomo za izvedbo sodnega prevoda overjene kopije potnega lista. Seveda pa vam bomo rade volje prevedli tudi ostalo dokumentacijo ter poskrbeli za to, da boste celoten postopek izpeljali kar v najkrajšem možnem času.