V želi po boljšem življenju številni zapuščajo svoje domove in boljše možnosti zaposlitve iščejo v bolj razvitih državah. To se dogaja predvsem državljanom držav tretjega sveta. Največkrat tako eden izmed zakoncev odide v tujino, ko se mu ponudi možnost pridobitve bolje plačanega dela. S tem želi sebi in svoji družini zagotoviti boljši življenjski standard. Ostali člani družine pa ostanejo na isti lokaciji.

Seveda ostaja cilj, da družina po določenem času ponovno zaživi skupaj. Ko za to pride pravi čas in je zaposlitev v tujini bolj stabilna. Nemška viza za združitve družine je tako namenjena prav temu. Nemčija z njo omogoči preostalim članom družine, da se priselijo k partnerju in očetu, ki živi in dela v Nemčiji. Tako so mučna čakanja na praznike in s tem ponovna snidenja končana, ampak lahko družina ponovno zaživi umirjeno družinsko življenje.

Ste torej državljan ene izmed tretjih držav in trenutno živite v Sloveniji, medtem ko je vaš partner / zakonec zaradi dela nastanjen v Nemčiji? Zagotovo je v interesu vseh, da si čim prej uredite situacijo in zaživite v isti državi v skupnem prebivališču. To si lahko zagotovite prek pridobitve nemške vize za združitve družine. Ta vam namreč omogoča, da si pridobite možnost  bivanja v Nemčiji.

Postopek pridobitve nemške vize za združitev družine

Če torej želite v najkrajšem možnem času urediti situacijo in ponovno zaživeti skupaj v Nemčiji, v Sloveniji pa ste nastanjeno vsaj pol leta, se lahko tega lotite na naslednji način. Obrnite se na veleposlaništvo v Ljubljani in zaprosite za dovoljenje za prebivanje na osnovi združitve družine na nemškem veleposlaništvu. Prvi korak, ki ga morate v tej smeri narediti, je da registrirate termin za združitev družine v spletni sistem za dodeljevanje terminov veleposlaništva.

V naslednji fazi morate priložiti dokumentacijo, ki je potrebna za vodenje postopka. Ena izmed obveznih listin, ki jih morate priložiti, je tudi potrdilo o prejšnjih prebivališčih v Sloveniji. Ta dokument mora biti nujno sodno preveden v nemški jezik. Zahtevano potrdilo boste pri tem pridobili na upravni enoti.

Uredimo vam sodni prevod potrdila o prejšnjih bivališčih!

Sodni prevod potrdila o prejšnjih bivališčih je torej obvezen dokument, ki ga morate pridobiti, da bi lahko stekel celoten postopek in bi se lahko kot državljan ene izmed držav tretjih držav čim prej lahko preselili k partnerju. Dokumentacija mora biti prevedena v nemški jezik, da bi bila lahko obravnavana in odobrena.

Dobra novica je, da vam pri tem lahko pomaga naša Prevajalska akademija, ki bo za vas pripravila potreben prevod. Poleg tega pa vam bo pomagala in za vas prevzela celoten postopek priprave dokumentacije, ki jo potrebujete za pridobitev nemške vize za združitev družine.

Če bi se urejanja lotili sami, obstaja velika verjetnost, da prijava ne bi bila izpolnjena skladno z zahtevami. Lahko bi pozabili priložiti kakšno listino ali pa bi bila le-ta pomanjkljivo izpolnjena. Tako bi se celoten postopek lahko še podaljšal, s tem pa bi se oddaljevali od cilja, ki ste si ga zastavili – za selitev izvedete v najkrajšem možnem času.

Prav zato so naši strokovnjaki iz Prevajalske akademije tisti, ki vam bodo priskočili na pomoč. Poskrbeli bodo za pripravo sodnega prevoda potrdila o prejšnjih bivališčih. Skupaj z vami pa bodo pregledali in pripravili tudi ostalo dokumentacijo, ki jo je treba priložiti v postopku.

Vedno je dobro imeti nekoga ob strani

Stvari, ki se jih lotimo prvič, so vedno lahko naporne. Polno je vprašanj, zapletov in morebitnih napak. Prav zato se je tako pomembnih postopkov kot je pridobitev nemške vize za združitev družine pametno lotiti skupaj z nekom, ki vam je lahko v pomoč na vsakem koraku. Na Prevajalski akademiji imamo s temi postopki veliko izkušenj, zato bomo poskrbeli za to, da bo sodni prevod potrdila o prejšnjih bivališčih izdelan v najkrajšem možnem času. Poleg tega pa bomo poskrbeli tudi za drugo potrebno dokumentacijo in za tovrstne prevode.

Vi boste lahko svoj dragoceni čas prihranili za druge stvari, ki jih morate v zvezi s tem izpeljati in za vaše vsakodnevne delovne obveznosti. Stvari prepustite torej izkušenim strokovnjakom, ki bodo lahko na podlagi znanja in izkušenj našli optimalno rešitev vašega problema. To pa posledično pomeni tudi dolgo pričakovano selitev k partnerju in ponovno združitev družine. To pa je verjetno glavni cilj vaših aktivnosti, ki jih boste naredili v tej smeri.