Prevajanje pravnih besedil je mnogo težje, kot se zdi na prvi pogled. Tu ni prostora za napake ali umetniško izražanje. Pravna besedila morajo nujno ohraniti svoj bistven pomen, ki se mora prenesti iz prvotnega v ciljni jezik. Značilnost pravnih besedil je, da nosijo pomembne in pogosto odločilne informacije, ki jih odreja zakon, zato morajo biti še posebno natančno prevedene. Prevajalec, ki prevaja sodne dokumente, mora biti vešč tudi znanja prava, in sicer obeh držav, v katerih jezike se prevaja. Pri sodnem prevajanju ni prostora za napake. Vsaka najmanjša nepravilnost ima lahko ogromne, usodne posledice in veliko škodo. Pomen besed mora biti zato jasno prenesen v ciljni jezik. Zavedamo se odgovornosti, ki jo prevzamemo, ko prevzamemo skrb za vaše občutljive pravne dokumente. Naša naloga je, da vaše dokumente strokovno, natančno, zanesljivo in ustrezno prevedemo.

Sodno prevajanje terja veliko znanja in poznavanja raznih ved. Prevajalska akademija se lahko pohvali s velikim številom sodelavcev, tudi zunanjih, ki nam omogočajo, da svoje delo opravimo hitro in kvalitetno. Ob strani nam stojijo naravni govorci, strokovnjaki s področja prava in drugih ved ter sodni tolmači, tako vam lahko vsi skupaj zagotovimo vrhunski prevod. Med sodne prevode torej sodijo vsi dokumenti, ki imajo opravka s pravom in sodišči, kar pa ne pomeni, da so tudi sodno overjeni. V kolikor bi potrebovali sodno overjene dokumente, se le obrnite na nas in ponudili vam bomo celovito rešitev. Dela se lotimo diskretno in strogo zaupno, tako so vaši dokumenti pri nas vedno na varnem.

Prevajanje pravnih besedil se pogosto potrebuje na področju nepremičnin, bančništva, zaposlovanja, zavarovalništva, medicine in mnogih drugih področij. Med pravna besedila lahko spadajo vse listine, kot so dokumenti, pogodbe, pritožbe, oporoke, zavarovalniške listine, potrdila s področja medicine in zakonodaje, ter razni zahtevki.

Glede na cvetoč slovenski trg, globalizacijo in posledično vedno boljšega in intenzivnejšega sodelovanja in poslovanja s tujino, bo kmalu čas, da si omislite prevajalske agencijo, ki ji lahko zaupate in s katero redno sodelujete. Že sedaj imamo ogromno izkušenj s prevajanjem dokumentov, ki nam jih naše redne stranke zaupajo, zato je morda čas, da se jim pridružite. V primeru kakršnihkoli dodatnih vprašanj nas le kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.