Ste poklicni voznik, živite v Sloveniji, sicer pa ste državljan ene izmed tretjih držav, kot so Bosna in Hercegovina, Srbija, Makedonija ali Kosovo? Nameravate svojo poklicno pot in življenje nadaljevati v Nemčiji in si s tem izboljšati svoj življenjski standard? Morda v Nemčiji živi kdo od vaših bližnjih sorodnikov in bi mu radi sledili?

Če v vas tli tovrstna želja, ji je seveda smiselno slediti. Da bi bili korak bližje svojemu cilju, morate najprej urediti določene formalnosti, ki vam jih bomo predstavili v tem članku.

Postopek pridobitve vize za državljane tretjih držav

Ko boste urejali vse potrebno za selitev, morate najprej sprožiti postopek, ki vam bo omogočil pridobitev delovne vize. V te namene morate na Nemškem veleposlaništvu, ki se nahaja v Ljubljani, oddati vlogo za izdajo vizuma. Vlogo morate izpolniti skladno z danimi navodili. Pri tem morate biti pozorni na to, da ta vsebuje tudi vse obvezne priloge. Le če bo vloga popolna, bo namreč postopek lahko stekel kar v najhitrejšem možnem času. S tem pa boste bližje cilju, da uredite vse formalnosti za selitev.

Sodni prevod koda 95 kot obvezna priloga vlogi za pridobitev delovne vize

Kot poklicni voznik boste morali vlogi za pridobitev delovne vize v Nemčiji priložiti tudi sodni prevod koda 95 oz. spričevalo o pridobitvi temeljne kvalifikacije voznika. Ta dokument mora biti skladen z zahtevami Direktive EU. Omogočil vam bo, da boste dokazovali svojo usposobljenost za delo voznika. Tako boste imeli kar najboljšo izhodiščno točko, da se v Nemčiji zaposlite na navedenem delovnem mestu.

Pomembno je, da je prevod izveden kakovostno. Vedno se dokumente prevede v jezik države, kamor se nameravate preseliti. V primeru načrtovanja selitve v Nemčijo mora biti torej le ta preveden v nemški jezik.

Poleg spričevala o pridobitvi temeljne kvalifikacije voznika tudi druge priloge

Ko boste pripravljali potrebno dokumentacijo za vlogo za pridobitev nemške delovne vize, morate predhodno pridobiti informacije v zvezi s tem, katere priloge so še obvezne. Vsaka država ima nekoliko drugačne zahteve glede tega. Poleg tega se predpisi ves čas spreminjajo. Smiselno je, da se v namene priprave popolne vloge posvetujete z nekom, ki vam bo lahko pri tem pomagal. V primeru nepopolne vloge oziroma manjkajočih prilog se bo namreč celoten postopek zavlekel. Dobili boste poziv k dopolnitvi, zaradi česar bo vse skupaj trajalo veliko dlje, kot bi sicer. Vendar se vsemu temu lahko izognete, če se boste o tem pozanimali in dobro pripravili.

Potrebujete pomoč? Obrnite se na nas.

Postopek pridobitve delovne vize v Nemčiji za poklicne voznike zna biti dolgotrajen in zahteven. Vendar pa se boste vseh skrbi rešili, če dovolite naši Prevajalski akademiji, da vam priskočimo na pomoč in vam pomagamo pri celotnem postopku.

Naša prevajalska akademija vam lahko torej pomaga pri tem, da boste na Nemško veleposlaništvo v Ljubljani priložili vse zahtevane dokumente. Ker imamo že številne izkušnje s takimi postopki, vam bomo lahko nudili vso pomoč, ki jo potrebujete.

Poskrbeli bomo za kakovostno izveden sodni prevod koda 95. Spričevalo o pridobitvi temeljne kvalifikacije voznika bomo prevedli v nemški jezik na najvišji kakovostni ravni. Dober občutek je, če se lahko rešite mučnih administrativnih postopkov in prevajanje dokumentov prepustite tistim, ki imajo tovrstna znanja in izkušnje s takim delom. Tako se boste lahko vi v večji meri posvetili vsem pripravam na odhod ter drugim vsakodnevnim delovnim obveznostim. Hkrati pa se bo zmanjšala raven stresa, ki bi ga sicer občutili v zvezi s celotnim postopkom.

Dovolite nam torej, da vam pomagamo in namesto vas izvedemo strokovni sodni prevod koda 95. Naj bo vaše spričevalo o pridobitvi temeljne kvalifikacije voznika prevedeno na najbolj kakovosten način. Tako boste lahko sam postopek speljali mnogo hitreje in učinkoviteje.

Poleg sodnega prevoda temeljne kvalifikacije voznika lahkoza vas prevedemo tudi druge dokumente, ki jih boste priložili. Poleg tega vam ponujamo tudi pomoč pri pripravi vse dokumentacije, ki je potrebna v zvezi s samo vlogo.

Nadaljujte svoje življenje in poklicno pot v tujini

Živimo v časih, ko so možnosti selitve in dela v tujini precej boljše in širše, kot je to veljalo včasih. Če vas torej mika, da bi poskusili svojo srečo v tujini, je smiselno slediti svojim željam in narediti vse, da bi si v Nemčiji ustvarili tako življenje, kot si ga želite.

Vedno pride prav, če vam na poti urejanja formalnosti lahko nekdo pomaga in vam s tem olajša vsaj prvi del selitve, ki jo nameravate izpeljati. Zato so vam strokovnjaki naše Prevajalske akademije tukaj priti nasproti in vam pomagati, da bo cel postopek lahkotnejši in bolj prijeten za vas. Hkrati pa boste s tem poskrbeli, da bodo vsi koraki le-tega izpeljani na najvišji ravni strokovnosti in profesionalnosti. Kontaktirajte nas. Pogovorili se bomo o vaši situaciji in našli rešitev, ki bo najboljša za vas.