Globalizacija že dolgo posega tudi na trg dela. Če ste slovensko podjetje, in imate sklenjeno pogodbo z nemškimi podjetji za izvajanje storitev na nemškem trgu in boste zaradi tega tudi napotili svoje zaposlene delavce v delo v Nemčijo, morate zaprositi za Vander Elst vizo ( kolikor so delavci državljani tretje države). Najpogosteje v Sloveniji so to delavci iz Bosne in Hercegovine, Srbije, Makedonije in Kosova. Še pred napotitvijo delavcev v Nemčijo je na nemškem veleposlaništvu potrebno zaprositi za Vander Elst vizo. Informacije o potrebni dokumentaciji so prosto dostopne na spletni strani Nemškega veleposlaništva.

Vander Elst viza

Vander Elst viza je vizum, ki izrecno dovoljuje opravljanje ustrezne dejavnosti v Nemčiji za čas izvajanja storitve. Za izdajo vizuma Vander Elst morate predložiti točno določeno dokumentacijo in ustrezna dokazila, ki morajo biti v treh izvodih (v original in dveh kopijah). Vizum, ki ga prejmete, nato vsebuje polno ime, številko vašega potnega lista ter vašo fotografijo. Navedeno je tudi število dni bivanja ter trajanje veljavnosti vizuma, torej čas, ki ga imate na voljo za pridobitev nemškega dovoljenja za prebivanje.

Vlogo za izdajo vizuma lahko oddate samo ob predhodno rezerviranemu terminu. Termin se lahko rezervira izključno na spletni strani veleposlaništva. Veleposlaništvo bo nato preverilo, ali vaša vloga izpolnjuje vse pravne zahteve. Postopek obravnave vloge lahko traja do 3 mesece. Ko veleposlaništvo odloči o vaši vlogi, prejmete pisno obvestilo o nadaljnjem postopku.

Prevod dokumentacije v nemščino

Nekatera dokumentacija mora biti napisana v nemškem jeziku oz. mora biti prevedena v nemški jezik. Pri tem nastopimo mi, ki prevode opravimo ažurno in kakovostno.

Pomoč pri pripravi

Naša prevajalska agencija nudi pomoč pri pripravi dokumentacije in prevede potrebno dokumentacijo v nemški jezik za pridobitev Vander Els vize. Imamo namreč bogate izkušnje, ki nam pomagajo, da vam ažurno priskočimo na pomoč in svetujemo. Vemo, kakšno dokumentacijo morate predložiti, v kolikšnem številu izvodov, poleg tega pa vam dokumentacijo tudi ustrezno prevedemo.