Помош на странци при уредување и преведување на документација

Приспособување на странците на правилата за работа во Словенија Кога некој од Словенија ќе замине во странство, мора да се прилагоди на законската регулатива и условите во странската земја, а со истата задача се соочуваат и странците кои доаѓаат во Словенија. На...

Prevod dokumentov iz cirilice v slovenščino

Cirilica. Kdo se je še spomni v Sloveniji Zakaj danes govoriti o cirilici, katero se je morda zadnja generacija učila tista rojena v 70h. Je danes v Sloveniji sploh še v uporabi? Ali je na voljo uradni (sodni) prevod iz cirilice v slovenščino? Naša najbližja država,...